MUCİZENİN ADI ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI




















Merhabalar.
Öncelikle sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim. 
Bu dileğimin geçerli olması için güncel  beslenme alışkanlıklarınızda zeytinyağı sofranızda ne kadar yer alıyor bunu kendinize sorun. Burada amaç sağlıklı bireyden yola çıkıp sağlıklı aile ve sağlıklı toplum sonucuna nasıl ulaşırız.
Sofralarda katkısız katışıksız doğal hali ile zeytinyağı ile beslenmek bugün, bu ay , bu yıl, 5 yıl , 10 yıl,50 yıl gibi süreler geçince bireyde  ve ailede temel sağlık durumlarında ne gibi olumlu katkılar yapıp toplum sağlığını nasıl etkileyecek,beden ve ruh sağlığımız  nasıl olacak sizlerle bu durumu değerlendirmek isterim.
Zeytin sevgisi denilen olgu bizde 2007 yılında Kazdağlarına yolumuz düşünce başladı.
Zeytinlik arazi oluşturma çabalarımız nedeniyle zeytinyağı ile tanıştık ve mucizelerine tanık oluk.
2008 yılında aile doktorumuz ile bir görüşme sırasında devlet teşviği ile her  ay her aileye 1 litre zeytinyağı tüketimi sağlanırsa  10 yıl sonra bir çok hastalığın temelden onarılabileceğini ve ilaç kullanımının düşebileceğini söyledim biraz da bilgiçlik yaparak. Doktorumuz da bana dedi ki" sen zeytinyağının mucizevi şifası ile yaşamaktan bahsediyorsun ama  devlet  düne kadar memlekette tütün üretimini teşvik etti" deyince işte o zaman ben nasıl bir toplumda yaşayıp nasıl değerlere sahip olduğumuzu anladım ve susup öylece kalkıp gittim.
Düşünün bir yanda ölümden gayri her derdin şifası gibi zeytinyağı var  bu sofralarda tüketilmiyor ve bir tarafta tütün denilen bir bitki var bilmem kaç çeşit zehir içeriyor ve bazı kanser türlerinin ana sebebi olması nedeniyle zararlı bir madde ama devlet üretimini teşvik ediyor. Öte yanda zeytinyağı var  mucize şifası ile sofralarda tüketilince bazı kanser türlerinin olmamasına neden olduğu gibi kalbin ve damarların resmen sigortası. bu devlet hangi mantıkla tütüne teşvik vermiş yıllarca bunu soruyorsun ve neden zeytin üretimi için ve zeytinyağı için teşvik yok bunu da soruyorsun. Bireyin sağlığı eşittir ailenin sağlığı  o da eşittir toplumun sağlığı.
kalp damar hastalıkları yok denecek kadar azalmış, kansere yakalanma riski azalmış ömürler kaliteli ayaklar yere sağlam basıyor iş te bu neden gerçekleşmiyor. Ben bu zeytin ve zeytinyağı ile tanıştıktan sonra bunları sordum hep. Ve zeytin sevgisi oluştu  ve bu sevginin ürünlerini hep paylaşmak istedim. Altta görülen resmi ben çektim ve iyi zeytinyağı hakkında bir sunum yapıp bilgilendirme yapmak istedim ve bu sayede bilinçli bir tüketici oluşmasında desteğimiz olursa ne mutlu bize.
ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI NEDEN BİR MUCİZEDİR? NEDEN KUTSALDIR ?
Zeytin ağacı yaklaşık 1000 yıla kadar yaşayabilen, meyvesi ve
ondan elde edilen yağı bir mucizenin adıdır.
    Bu meyveyi yiyenler ve bu meyvenin suyunu tüketenler sağlıklı bir hayatın sahibi olurlar.  Kutsal kitaplarda ayetlerde adı geçen zeytin ağacı ve onun meyvesi hayatın sembolüdür.
       Zeytinyağında bulunan yağ asidi, insan bedeni için yararlı, doğadaki tek organik asittir. Bu asit özellikle, tükettiğimiz besinlerin kan yoluyla damarlarda akıp, hücrelere taşınırken bıraktığı tortuları, plakları ve kötü kolesterolleri parçalayıp temizleyen bir açıcıdır.
       Düzenli zeytinyağı tüketimi ile damarlarımızda tortu ve plak birikmez, sağlanan bu devamlı temizlik ile her daim açık olan damarlarımız, sağlıklı ve zinde bir bedene sahip olmamızın nedenidir.
      Çocukluktan itibaren tüketilen zeytin ve zeytinyağı ileriki yaşlarda mucizenin ve gençliğin iksiri gibidir.
       Zaten zeytinin ve zeytinyağının kutsallığı da buradan gelir. Zeytin ağacının bir diğer adı da “Ölmez Ağacı”dır

       Natürel Sızma Zeytinyağı
 0.8 asit e kadar olan zeytinyağlarını tanımlamak için kullanılır ve genellikle ilk hasat zeytinlerden elde edilen doğal bir meyve suyudur.
       
         Natürel Birinci Zeytinyağı
 Asit oranı en fazla 1 ile 2 arasında olan, daha kıvamlı bir zeytinyağını tanımlar. Bu yağlarda da natürel sızma yağlar gibi herhangi bir arıtma işlemine ihtiyacı olmadan üretilen, doğal yağlardır ve bu sebeple daha yoğun olur.
       Size sunduğumuz natürel birinci zeytinyağımız, vitamini tam, aroması Edremit Körfezi, Küçükkuyu bölgesine   hastır.
       Daha ziyade olgun hasat edilen zeytinlerden sıkılan Natürel Birinci Zeytinyağında, Zeytinyağının kendine özgü kıvamını ve zeytin meyvesindeki tadın aromatik nefasetini daha fazla hissedersiniz.
       Kıvamının tersine, yemek ve kızartmalarınıza lezzet ve hafiflik katacak olan Natürel Birinci Zeytinyağı, zengin meyvemsi tadı  ve içerdiği vitaminlerle en ideal yağdır.
       Özellikle tahıllı ve kırmızı et ile  beslenme geleneği olan yöre insanlarının(iç batı Anadolu,orta Anadolu gibi)damarlarda plak ve tortu birikmesi muhtemelen daha fazladır. Natürel Birinci Zeytinyağı asit oranı bu tip beslenme alışkanlığı olan bireyler için çok daha faydalıdır.
       Bu durumu  önleyen tek organik asit zeytinyağında olması nedeniyle 1 ile 2 asit arası Natürel Birinci Zeytinyağı kalp damar sağlığı açısından etkin bir temizlik görevini yerine getirir.  
     Natürel Birinci Zeytinyağını, sabah kahvaltıda çökelek karmasında, salatada ve özellikle sebze yemeklerinde ayrıca makarna tabanı için tüketmeye önerdiğimiz bir yağdır.
           Doğal ve sağlıklı beslenmenin başlangıcı zeytinyağıdır öyle ki, damarların sigortası kalbinizin kaskosu gibidir. Lütfen dikkat;
Zeytinyağınızı Saklarken ışık almayan havadar ve serin bir yerde kapalı bir şekilde olmasına dikkat ediniz. Güneş ışığına doğrudan bırakılan, aşırı sıcak ortamlarda bulundurulan zeytinyağının tazelik ve nefaseti kaybolur, besleyici özellikleri uçar ve yağımız bozulur.
Zeytinyağı çok yararlı bir alışkanlıktır, hiç bırakmadan tüketiniz
Sağlık ve mutluluk kaynağı Natürel Birinci zeytinyağı.
Bu yazı  sosyal sorumluluk bilincinden hareketle  daha sağlıklı bir birey ve toplum oluşumuna katkı sağlamak amacı ile  eldeki bilgilerin derlenip zeytinyağı tüketiminin özendirilmesi adına oluşturulmuştur.Ramazan EFE 14/02/2017 
ZEYTİN ZEYTİNYAĞI VE SAĞLIK


Zeytinyağı içerdiği yağ asitleriyle ana sütününkine eşdeğerli olup çocuklarda kemikleri güçlendirir.



Zeytinyağı içerdiği E Vitamini, çocukların sağlıklı büyümelerini sağlar.



Zeytinyağı kandaki LDL kolesterolünü azaltırken HDL kolesterolünü artırır, kalp hastalığı riskini azaltır.



Zeytinyağı damar tıkanıklıklarını önlemede yardımcı olur.



Zeytinyağı tansiyonun kontrol altında tutulmasında önemli rol üstlenir.



Zeytin zeytinyağı kanseri önleyici maddeler içermektedir.



Zeytin ile zeytinyağı bedenimizdeki kireçlenmeleri önler.



Zeytinyağı triğliserid metabolizmasına olan tesiriyle deri, kalın bağırsak ve meme kanseri riskini azaltır.



Zeytinyağı mide üzerine olan tesirleri sebebiyle ülser oluşma riskini azaltırken, mevcut ülserin de iyileşmesini kolaylaştırır.



Zeytinyağı sindirimi kolaylaştırır, sindirim için gerekli olan mide asitlerini azaltmaz, sindirime yardımcı olan salgıları destekler.



Zeytinyağı kabızlığı önleyerek, bağırsakların daha düzgün çalışmasını sağlar.



Zeytin ile zeytinyağı safra kesesini kolesterolden temizler. Zeytinyağı safra kesesinin düzenli boşalmasını sağlaması sebebiyle kesede taş oluşma riskini azaltır.



Zeytinyağı inflamatuar sitokinler üzerindeki düzenleyici tesiri ile romatoid artrit gibi otoimmün hastalık oluşumunu azaltır.



Zeytinyağı içerdiği çok sayıdaki antioksidan maddeyle hücrelerimizi yeniler, doku ve organlarımızın yaşlanmasını geciktirir.



Zeytinyağı güzelliğimize katkıda bulunur, cildimizi ve saçlarımızı besler, cildin canlılığını ve saçlarımızın gürleşip parlamasını sağlar.



Zeytinyağı zaten halk arasında da yıllardan beri birçok saç ve deri hastalığında kullanılmaktadır.



Zeytinyağı ve materyalinin henüz keşfedilmemiş başka özelliklerinin de olduğuna inanılmaktadır bu

özellikler ortaya çıktıkça, tüketimi daha da artacak yeni ilâç, tedavi metotlarının geliştirilmesi için yol gösterici olacaktır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder