Merhabalar.
Öncelikle sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim.
Bu dileğimin geçerli olması için güncel beslenme alışkanlıklarınızda zeytinyağı sofranızda ne kadar yer alıyor bunu kendinize sorun. Burada amaç sağlıklı bireyden yola çıkıp sağlıklı aile ve sağlıklı toplum sonucuna nasıl ulaşırız.
Sofralarda katkısız katışıksız doğal hali ile zeytinyağı ile beslenmek bugün, bu ay , bu yıl, 5 yıl , 10 yıl,50 yıl gibi süreler geçince bireyde ve ailede temel sağlık durumlarında ne gibi olumlu katkılar yapıp toplum sağlığını nasıl etkileyecek,beden ve ruh sağlığımız nasıl olacak sizlerle bu durumu değerlendirmek isterim.
Zeytin sevgisi denilen olgu bizde 2007 yılında Kazdağlarına yolumuz düşünce başladı.
Zeytinlik arazi oluşturma çabalarımız nedeniyle zeytinyağı ile tanıştık ve mucizelerine tanık oluk.
2008 yılında aile doktorumuz ile bir görüşme sırasında devlet teşviği ile her ay her aileye 1 litre zeytinyağı tüketimi sağlanırsa 10 yıl sonra bir çok hastalığın temelden onarılabileceğini ve ilaç kullanımının düşebileceğini söyledim biraz da bilgiçlik yaparak. Doktorumuz da bana dedi ki" sen zeytinyağının mucizevi şifası ile yaşamaktan bahsediyorsun ama devlet düne kadar memlekette tütün üretimini teşvik etti" deyince işte o zaman ben nasıl bir toplumda yaşayıp nasıl değerlere sahip olduğumuzu anladım ve susup öylece kalkıp gittim.
Düşünün bir yanda ölümden gayri her derdin şifası gibi zeytinyağı var bu sofralarda tüketilmiyor ve bir tarafta tütün denilen bir bitki var bilmem kaç çeşit zehir içeriyor ve bazı kanser türlerinin ana sebebi olması nedeniyle zararlı bir madde ama devlet üretimini teşvik ediyor. Öte yanda zeytinyağı var mucize şifası ile sofralarda tüketilince bazı kanser türlerinin olmamasına neden olduğu gibi kalbin ve damarların resmen sigortası. bu devlet hangi mantıkla tütüne teşvik vermiş yıllarca bunu soruyorsun ve neden zeytin üretimi için ve zeytinyağı için teşvik yok bunu da soruyorsun. Bireyin sağlığı eşittir ailenin sağlığı o da eşittir toplumun sağlığı.
kalp damar hastalıkları yok denecek kadar azalmış, kansere yakalanma riski azalmış ömürler kaliteli ayaklar yere sağlam basıyor iş te bu neden gerçekleşmiyor. Ben bu zeytin ve zeytinyağı ile tanıştıktan sonra bunları sordum hep. Ve zeytin sevgisi oluştu ve bu sevginin ürünlerini hep paylaşmak istedim. Altta görülen resmi ben çektim ve iyi zeytinyağı hakkında bir sunum yapıp bilgilendirme yapmak istedim ve bu sayede bilinçli bir tüketici oluşmasında desteğimiz olursa ne mutlu bize.
ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI NEDEN BİR MUCİZEDİR? NEDEN
KUTSALDIR ?
Zeytin ağacı yaklaşık 1000 yıla kadar
yaşayabilen, meyvesi ve
ondan
elde edilen yağı bir mucizenin adıdır.
Bu meyveyi yiyenler ve bu meyvenin suyunu
tüketenler sağlıklı bir hayatın sahibi olurlar. Kutsal kitaplarda ayetlerde adı geçen zeytin
ağacı ve onun meyvesi hayatın sembolüdür.
Zeytinyağında bulunan yağ asidi, insan
bedeni için yararlı, doğadaki tek organik asittir. Bu asit özellikle,
tükettiğimiz besinlerin kan yoluyla damarlarda akıp, hücrelere taşınırken bıraktığı
tortuları, plakları ve kötü kolesterolleri parçalayıp temizleyen bir açıcıdır.
Düzenli zeytinyağı tüketimi ile damarlarımızda
tortu ve plak birikmez, sağlanan bu devamlı temizlik ile her daim açık olan
damarlarımız, sağlıklı ve zinde bir bedene sahip olmamızın nedenidir.
Çocukluktan itibaren tüketilen zeytin ve
zeytinyağı ileriki yaşlarda mucizenin ve gençliğin iksiri gibidir.
Zaten zeytinin ve zeytinyağının
kutsallığı da buradan gelir. Zeytin ağacının bir diğer adı da “Ölmez Ağacı”dır
Natürel
Sızma Zeytinyağı
0.8 asit e kadar olan zeytinyağlarını
tanımlamak için kullanılır ve genellikle ilk hasat zeytinlerden elde edilen
doğal bir meyve suyudur.
Natürel Birinci
Zeytinyağı
Asit oranı en fazla 1 ile 2 arasında olan, daha
kıvamlı bir zeytinyağını tanımlar. Bu yağlarda da natürel sızma yağlar gibi
herhangi bir arıtma işlemine ihtiyacı olmadan üretilen, doğal yağlardır ve bu
sebeple daha yoğun olur.
Size sunduğumuz natürel birinci
zeytinyağımız, vitamini tam, aroması Edremit Körfezi, Küçükkuyu bölgesine hastır.
Daha ziyade olgun hasat edilen zeytinlerden
sıkılan Natürel Birinci Zeytinyağında, Zeytinyağının kendine özgü
kıvamını ve zeytin meyvesindeki tadın aromatik nefasetini daha fazla
hissedersiniz.
Kıvamının tersine, yemek ve
kızartmalarınıza lezzet ve hafiflik katacak olan Natürel Birinci Zeytinyağı,
zengin meyvemsi tadı ve içerdiği
vitaminlerle en ideal yağdır.
Özellikle tahıllı ve kırmızı et ile beslenme geleneği olan yöre insanlarının(iç
batı Anadolu,orta Anadolu gibi)damarlarda plak ve tortu birikmesi muhtemelen
daha fazladır. Natürel Birinci Zeytinyağı asit
oranı bu tip beslenme alışkanlığı olan bireyler için çok daha faydalıdır.
Bu durumu önleyen tek organik asit zeytinyağında olması
nedeniyle 1 ile 2 asit arası Natürel Birinci Zeytinyağı kalp
damar sağlığı açısından etkin bir temizlik görevini yerine getirir.
Natürel Birinci Zeytinyağını, sabah
kahvaltıda çökelek karmasında, salatada ve özellikle sebze yemeklerinde ayrıca makarna
tabanı için tüketmeye önerdiğimiz bir yağdır.
Doğal ve sağlıklı beslenmenin
başlangıcı zeytinyağıdır öyle ki, damarların sigortası kalbinizin kaskosu
gibidir. Lütfen dikkat;
Zeytinyağınızı
Saklarken ışık almayan havadar ve serin bir yerde kapalı bir
şekilde olmasına dikkat ediniz. Güneş ışığına doğrudan bırakılan, aşırı sıcak
ortamlarda bulundurulan zeytinyağının tazelik ve nefaseti kaybolur, besleyici
özellikleri uçar ve yağımız bozulur.
Zeytinyağı çok yararlı bir alışkanlıktır, hiç
bırakmadan tüketiniz
Sağlık ve mutluluk kaynağı Natürel Birinci zeytinyağı.
Bu yazı sosyal sorumluluk
bilincinden hareketle daha sağlıklı bir
birey ve toplum oluşumuna katkı sağlamak amacı ile eldeki bilgilerin derlenip zeytinyağı tüketiminin
özendirilmesi adına oluşturulmuştur.Ramazan EFE 14/02/2017
ZEYTİN
ZEYTİNYAĞI VE SAĞLIK
Zeytinyağı
içerdiği yağ asitleriyle ana sütününkine eşdeğerli olup çocuklarda kemikleri
güçlendirir.
Zeytinyağı
içerdiği E Vitamini, çocukların sağlıklı büyümelerini sağlar.
Zeytinyağı
kandaki LDL kolesterolünü azaltırken HDL kolesterolünü artırır, kalp hastalığı
riskini azaltır.
Zeytinyağı
damar tıkanıklıklarını önlemede yardımcı olur.
Zeytinyağı
tansiyonun kontrol altında tutulmasında önemli rol üstlenir.
Zeytin
zeytinyağı kanseri önleyici maddeler içermektedir.
Zeytin ile
zeytinyağı bedenimizdeki kireçlenmeleri önler.
Zeytinyağı
triğliserid metabolizmasına olan tesiriyle deri, kalın bağırsak ve meme kanseri
riskini azaltır.
Zeytinyağı
mide üzerine olan tesirleri sebebiyle ülser oluşma riskini azaltırken, mevcut
ülserin de iyileşmesini kolaylaştırır.
Zeytinyağı
sindirimi kolaylaştırır, sindirim için gerekli olan mide asitlerini azaltmaz,
sindirime yardımcı olan salgıları destekler.
Zeytinyağı
kabızlığı önleyerek, bağırsakların daha düzgün çalışmasını sağlar.
Zeytin ile
zeytinyağı safra kesesini kolesterolden temizler. Zeytinyağı safra kesesinin
düzenli boşalmasını sağlaması sebebiyle kesede taş oluşma riskini azaltır.
Zeytinyağı
inflamatuar sitokinler üzerindeki düzenleyici tesiri ile romatoid artrit gibi
otoimmün hastalık oluşumunu azaltır.
Zeytinyağı
içerdiği çok sayıdaki antioksidan maddeyle hücrelerimizi yeniler, doku ve
organlarımızın yaşlanmasını geciktirir.
Zeytinyağı
güzelliğimize katkıda bulunur, cildimizi ve saçlarımızı besler, cildin
canlılığını ve saçlarımızın gürleşip parlamasını sağlar.
Zeytinyağı
zaten halk arasında da yıllardan beri birçok saç ve deri hastalığında
kullanılmaktadır.
Zeytinyağı ve
materyalinin henüz keşfedilmemiş başka özelliklerinin de olduğuna
inanılmaktadır bu
özellikler ortaya
çıktıkça, tüketimi daha da artacak yeni ilâç, tedavi metotlarının
geliştirilmesi için yol gösterici olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder