Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo kereviz
1 adet havuç
2 adet soğan
3- 4 adet patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi Yapılışı
Kerevizlerin kabuklarını soyup, küp şeklinde doğruyoruz. Yeşilliklerini de doğruyoruz. Yıkayıp hepsini süzüyoruz. Tencereye sıvı yağ kızdırıp, soğanları kavuruyoruz. Havuçları ekleyip onuda kavuruyoruz. İçine 1 adet kesme şeker atıp karıştırıyoruz. Üstünü az geçecek kadar sıcak su koyuyoruz. Kerevizleri koyup önce kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder